8 Mart 2017 Çarşamba

Osmanlıca Eğitim android'te

8 mart 2017 tarihli Yeni Şafak gazetesinin haberi



"OSMANLICA EĞİTİM" android uygulaması yayınlandı!

Bin yıllık ecdad yazımız olan Osmanlıca'yı bu uygulamamız vesilesiyle hem sevecek hem de eğlenerek öğreneceksiniz. Osmanlıcaya dair eliften ye harfine kadar zengin içeriğe sahiptir.
Uygulamamız Latince okumayı bilen herkese hitap ettiği gibi çeşitli kurslarda gördüğünüz Osmanlıca derslerin pratiğini yapabilir ve Osmanlıcaya dair bütün bilgileri bulabilir ve kendi gayretinizle büyük mesafeler kaydetme imkanına sahip olabilirsiniz. Özellikle liselerde ve üniversitelerde Osmanlıca dersi görenlere büyük fayda sağlayacaktır. Tarih, edebiyat ve ilahiyat bölümlerinde okuyanlara için adeta bir ilim yuvasi kabilinde. Hocalarımız gönül rahatlığıyla öğrencilerine tavsiye edebilirler.



Osmanlıca Eğitim'in Özellikleri;
— Temelden başlayıp seviye seviye Osmanlıca eğitim imkanı. Her zaman yenilenmeye müsait özelliktedir. Osmanlıca imla müfredatı bölümünde detaylı şekilde Osmanlıca yazım kuralları örneklerle anlatılmaktadır.
— Osmanlıca Metinler; Osmanlıca herhangi bir kelimeye tıkladığınızda latincesini, latincesine bastığınızda Osmanlıca imlasını veren onlarca okuma metni (Hikayeler, kıssalar, şiirler, güzel sözler) sizleri bekliyor.
— Osmanlıca Sözlük; hem Osmanlıca hem latince yazarak arama imkanı sağlamakta ve yaklaşık 70.000 kelime hazinesi vardır. Manadan da kelime arama yapabilir ve istediğiniz kelimeyi favorilerinize ekleyebilirsiniz.
— Osmanlıca Oyunlar; kelime oyunları, doğru yanlış oyunu, lügat bilgisi, adam asmaca, çoktan seçmeli ve çeşitli dillerde kelime bilgisi. Uygulama, hatalarınızı görme imkanı veriyor.
— Osmanlıca Bilgi Yarışması; binlerce genel kültür, ahlaki, edebi, dini soru. Sorular ve cevaplar bu bölümde Osmanlıca olup zamana karşı yarışacaksınız!

Amacımız Kur'an harflerine hizmetten ibarettir.

Niyet hayır, akıbet hayır.

Zafer Şık
Osmanlı Türkçesi Arşiv Uzmanı

İndirme Linki:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tahirhoca.osmanlicaegitim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder